دستگیری متهم به سرقت دو میلیاردی طلا در مشهد ورود یک واکسن خوراکی به برنامه واکسیناسیون کودکان رشد ۲۱ درصدی مرسولات صادره پست خراسان‌رضوی در سال ۱۴۰۲ اختلافات اعتقادی و فرهنگی بعد از ازدواج را چگونه حل کنیم؟ رشد سه‌برابری مسمومیت با قارچ وحشی؛ از خوردن قارچ در طبیعت خودداری کنید زمزمه فروش بیمارستان «مهرگان» مشهد! دود اختلاف مالکیت یک بیمارستان به چشم مردم می‌رود تجاوز ۴ مرد تبعه خارجی به یک نوجوان شانزده‌ساله در تهران ۸ گام کلیدی اقتصادی در شروع زندگی زوج‌های جوان تبِ تراپی | مشاوره رفتن بخشی از سبک زندگی است نه ظرفیتی برای پُز اجتماعی  غفلت از مشاوره آمار بالای غرق‌شدگی در استانی که دریا ندارد! | سال گذشته، خراسان‌رضوی رتبه هفتم میزان غرق‌شدگی کشور را به دست آورد آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد مواد غذایی که هرگز آنها را نباید با معده خالی بخورید با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید، بخوانید چرا دمای روغن زمان سرخ کردن اهمیت دارد؟ چرا باید به قول‌هایی که به فرزندتان می‌دهید عمل کنید؟
سرخط خبرها

ارائه واکسن کرونا به شکل برچسب پوستی

  • کد خبر: ۸۸۲۲۶
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۴
ارائه واکسن کرونا به شکل برچسب پوستی
محققان انگلیسی در حال ابداع نوعی واکسن کووید-۱۹ هستند که از طریق برچسب پوستی عمل می‌کند، به طوریکه نیاز به واکسن‌های تقویتی فصلی را پایان دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان شرکت انگلیسی امرجکس (Emergex) مستقر در آکسفورد امیدوار هستند که این برچسب‌های پوستی باعث محافظت طولانی‌تری در برابر ویروس کرونا شود و به طور بالقوه نیاز به واکسن‌های تقویتی فصلی را پایان دهد.

سایر محققان نیز سرگرم فعالیت روی ساخت واکسن‌های کرونا هستند که از طریق برچسب‌های پوستی ارایه می‌شوند و در درجه اول پادتن‌هایی را برای مبارزه با این بیماری ایجاد می‌کند.

اما محققان شرکت امرجکس می‌خواهند که واکسن آن‌ها باعث واکنش سلول‌های T کشنده در بدن انسان شود که می‌تواند حتی از گسترش ویروس کرونا جلوگیری کند. این واکسن اکنون وارد مرحله یک کارآزمایی بالینی می‌شود تا روی ۲۶ نفر در لوزان سوئیس آزمایش شود.

این واکسن که به صورت یک برچسب پوستی کوچک ساخته می‌شود حاوی میکروسوزن‌های است که پوست را سوراخ می‌کنند و دز واکسن را به بدن ارایه می‌دهد. درصورتی که نتیجه این کارآزمایی موفقیت آمیز باشد، این واکسن می‌تواند تا سال ۲۰۲۵ در دسترس قرار گیرد.

واکسن‌های فعلی از جمله واکسن‌هایی که توسط شرکت‌های داروسازی آسترازنکا و فایزر ساخته شده‌اند با هدف تحریک پاسخ ایمنی آنتی‌بادی هستند. این واکسن‌ها با قرار دادن بدن در معرض پروتئین‌های اسپایک کووید فعالیت می‌کنند که توسط این ویروس برای حمله به سلول‌های بدن استفاده می‌شود.

بدین ترتیب اگر ویروس کرونا شناسایی شود، سیستم ایمنی بدن آماده است تا آنتی بادی‌های مخصوص کووید را ایجاد کند که برای جلوگیری از نفوذ عفونت کار می‌کنند، اما محققان شرکت امرجکس می‌گویند سلول‌های T که توسط این واکسن، اما به میزان کمتری ساخته می‌شوند، محافظت طولانی‌تری ارایه می‌کنند.

هدف واکسن امرجکس تحریک سلول‌های T کشنده است که سلول‌های آلوده را از بین می‌برند تا ویروس‌ها میلیون‌ها نسخه از خود را نسازند. این واکسن حاوی آنتی ژنی است که فقط در سطح سلول‌های آلوده یافت می‌شود. سپس سیستم ایمنی را تحریک می‌کند تا یک سلول T خاص را فعال کند که به دنبال سلول‌هایی با این پروتئین در سطح آن‌ها می‌شود. هنگامی که سلول‌های T یکی از سلول‌های یاد شده را پیدا می‌کنند، آن را از بین می‌برد.

محققانی که این واکسن را تولید می‌کنند، می‌گویند که آنتی ژنی که آن را هدف قرار می‌دهد معمولا جهش نمی‌یابد که باعث می‌شود این دز واکسن در برابر گونه‌های آینده کرونا نیز موثر باشد.

شرکت انگلیسی امرجکس قصد دارد واکسن کرونای خود را از طریق یک برچسب پوستی تحویل دهد، سایر شرکت‌ها نیز در حال ساخت واکسن‌های کووید۱۹ هستند که از طریق برچسب پوستی تزریق می‌شوند. در استرالیا، محققان در حال آزمایش یک مورد هستد که حاوی پنج هزار میکروسوزن است.

محققان می‌گویند سوزن‌ها آنقدر کوچک هستند که نمی‌توانند دردناک شوند و در عوض مانند یک تلنگر سریع به نظر می‌رسد.

منبع: جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->